Documenthouder

Wanneer u veel met documenten werkt achter uw computer, is een documenthouder noodzakelijk. Een neutrale houding van het bovenlichaam en hoofd is bij computerwerk erg belangrijk, zodat de nek en schouders minder worden belast. De documentenhouder moet zodanig worden geplaatst dat oncomfortabele hoofd- en oogbewegingen tot het minimum zijn beperkt en het hoofd zoveel mogelijk recht kan worden gehouden.

Daarnaast moet de documenthouder vrij kunnen worden opgesteld en stabiel staan. Hij moet stevig genoeg staan om meerdere documenten, boeken en ordners op te plaatsen.

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

Voordelen ergonomische documenthouder

Het lezen van documenten op computerwerkplek gebeurt vaak op een verkeerde manier.  Vaak wordt de nek en rug gedraaid om documenten te kunnen lezen, wat kan leiden tot nek- of schouderpijn. Door gebruik te maken van een ergonomische documenthouder of concepthouder kunt u deze klachten voorkomen of verminderen.


Een documenthouder wordt tussen het toetsenbord en beeldscherm geplaatst. De nek en rug hoeven niet onnodig worden gedraaid en de lichamelijke belasting neemt sterk af. Daarnaast zal u minder last krijgen van vermoeide ogen en hoofdpijn, doordat de kijkafstand wordt verkleind en u in 1 lijn werkt. Tevens is uw papierwerk beter georganiseerd, waardoor u meer tijd zal besparen en dus efficiënter zal werken.

 

Advies over de documenthouder voor uw bureau? 

Wilt u een documenthouder voor uw bureau werkplek? Bekijk dan ons ruime assortiment documenthouders. Bent u op zoek naar een documenthouder voor de mobiele werkplek? Bekijk dan onze laptopstandaards met geïntegreerde documenthouder in de categorie Laptopstandaard . Wilt u liever uw werkplek volledig ergonomisch restylen? Bekijk dan ook eens onze monitorstandaardsergonomische toetsenborden  en ergonomische muizen