ACTIE: gebruik de code "thuiswerken" voor 2,5% korting!! (uitgezonderd bundel/actie producten, zit-sta tafels en bureaustoelen, vraag hiervoor een offerte aan)

 

Easy Feel Mouse Rechts

Artikelnummer
EM012.04
De Easy Feel Mouse Rechts bevordert de neutrale verticale stand van arm, hand en vingers. Hierdoor verlaagt de spierspanning in de arm/hand en pols. De Easy Feel Mouse Rechts is geschikt voor middelgrote en kleine handen.
Lees meer...
Verwachte levertijd: 1 tot 2 weken
Excl. BTW € 49,00 Incl. BTW € 59,29
-
+

Product Page

  • Proefplaatsing aanvragen?

    Bent u niet zeker of dit product uw klachten gaat verhelpen of wilt u ervaren hoe dit product werkt? Vraag dan nu een proefplaatsing aan! Bestel eenvoudig via onze website middels de button PROEFPLAATSING. Lees meer info op deze pagina: Kosteloze Proefplaatsing

Product voordelen

  • Ergonomisch design
  • Snelle gewenning
  • Werkt snel en nauwkeurig
OMSCHRIJVING

Details

De Easy Feel Mouse Rechts is ergonomisch gevormd en bevordert de neutrale verticale stand van arm, hand en vingers. Hierdoor verlaagt de spierspanning in de arm/hand en pols.

Deze ergonomische muis beschikt over 2 knoppen en een scrollwheel. De duim en wijsvinger begeleiden de muis. De vingers bedienen de schuin naar beneden gepositioneerde knoppen en het scrollwheel.

De Easy Feel Mouse Rechts dient gebruikt te worden uit de volledige arm, in 90 graden én voor het lichaam. Deze rechtshandige ergonomische muis is inzetbaar als preventieve muis en bij beginnende spierspanningsklachten.

Is deze muis geschikt voor mijn hand?

Deze ergonomische muis is geschikt voor handen met de volgende afmetingen:

Handbreedte: tot 9 cm
Handlengte: 17 t/m 20 cm

Heeft u bredere handen (breder dan 9 cm exclusief de duim) dan is de Evoluent verticale muis beter geschikt. Zie hier de Evoluent Muis: Evoluent 3 Verticale Muis Rechtshandig

De Easy Feel Mouse Rechts is ook verkrijgbaar in draadloze versie: Easy Feel Mouse Rechts Draadloos

Of linkshandige versie: Easy Feel Mouse Links

Hoe meet ik mijn hand?

Bij het kiezen van een ergonomische muis is het erg belangrijk dat de muis past bij uw handgrootte. De onderstaande afbeelding laat zien hoe u uw hand opmeet

SPECIFICATIES

Specificaties

Rechts- / Linkshandig Rechtshandig
Handlengte 17 cm, 18 cm, 19 cm, 20 cm
Handbreedte 6 cm, 7 cm, 8 cm, 9 cm
Aansluiting USB Kabel
Aantal knoppen 3
Hoogte 6,8 cm
Breedte 6,8 cm
Diepte 12,1 cm
Besturingsysteem Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10, Windows 11, OS X (Mac)
Drivers nodig Nee
DPI / Nauwkeurigheid 400 - 800 - 1600 - 3200 Dpi
Scrollwiel Ja
Gewicht 135 g
Lengte Kabel 150 cm
Stroomvoorziening USB Kabel
Kleur Zwart - zilver
ADVIESPAGINA

Het werken met een standaard muis is één van de belangrijkste veroorzakers van RSI. Het gebruik van een Ergonomische Muis  kan RSI klachten  eenvoudig voorkomen of verminderen.

In hoofdlijnen zijn er 4 belangrijke punten waarom een normale muis lichamelijke klachten kan veroorzaken:

Draaien van de onderarm
Bij het gebruik van een standaard muis is het nodig om de onderarm te draaien zodat de handpalm naar beneden gericht is. Om deze beweging te maken is spierkracht nodig. Een ergonomische muis kan deze draaiing van de onderarm verminderen.


Knijpen van de muis met duim en pink

Bij het gebruik van een standaard muis is het vaak nodig om de muis met de pink en de duim vast te houden (te knijpen). Dit knijpen zorgt voor spierspanning en kan zorgen voor verkramping in hand, pols en onderarm. Bij een ergonomische muis hoeft de muis niet / minder vast gehouden te worden.

De muis is te groot / te klein
Een standaard muis is niet afgestemd op de grootte van de hand. Hierdoor ligt de muis niet lekker in de hand en biedt vaak niet genoeg ondersteuning aan de handpalm en de vingers. Het gevolg is dat de hand niet ontspannen op de muis kan rusten. Bij het kiezen van een ergonomische muis moet u dus goed opletten dat de muis past bij uw handgrootte.

Bewegingen vanuit de pols
Veel mensen maken zijwaartse bewegingen vanuit de pols (knikken van de pols) i.p.v. de beweging te maken vanuit de elleboog en/of schouder.

De bovenstaande 4 punten zijn belangrijke veroorzakers van RSI klachten. Weliswaar zijn dit geen intensieve inspanningen, echter doordat u deze houding meerdere uren per dag aan moet nemen om uw muis te kunnen gebruiken, kunnen uw hand, pols, onderarm en bovenarm signalen afgeven in de vorm van stijve spieren, pijnscheuten en zeurende pijnen. Het negeren van deze signalen kan leiden tot blijvende RSI klachten.     

De minst belastende manier om klachtenvrij te kunnen werken is om een  te gebruiken. Veel van deze muizen hebben een verticale houding en worden daarom ook wel “verticale muis” genoemd.

PRODUCTVIDEO'S
DOWNLOADS

Aanvullende en alternatieve producten: