ACTIE: gebruik de code "thuiswerken" voor 2,5% korting!! (uitgezonderd bundel/actie producten en zit-sta tafels, vraag hiervoor een offerte aan)

 

ergonomisch zitten

Veel mensen brengen hun werkdag zittend door. Niet iedereen neemt daarbij een ergonomische zithouding aan, terwijl ergonomisch zitten van levensbelang is. Een goede, actieve zithouding vermindert lichamelijke klachten en bevordert de arbeidsproductiviteit.

Het menselijk lichaam is uitgerust met een wervelkolom die zorgt voor balans en mobiliteit. Wanneer u in een normale stoel zit, neemt uw wervelkolom een onnatuurlijke positie aan. Door te investeren in arbo-vriendelijke hulpmiddelen, zoals de ergonomische bureaustoel, wordt de fysieke belasting van de wervelkolom lager. Het resultaat: minder klachten en een betere werkomgeving.

Ergonomisch zitten

Uit onderzoek blijkt dat 70 tot 85% van de bevolking vroeg of laat te maken krijgt met rug- en/of nekklachten. Het zijn vooral eenzijdige handelingen, gecombineerd met een statische spierbelasting, die tot deze klachten leiden.

Bij het creëren van een ergonomisch verantwoorde zithouding dient u rekening te houden met de: 

  • juiste zitdiepte
  • juiste zithoek
  • juiste zithoogte
  • juiste hoogte en breedte van de armlegger
  • lendenondersteuning

Met een ergonomische bureaustoel, zoals de NEN 1335 Bureaustoelen van Easy Ergonomics, is het mogelijk om de stoel aan te passen aan uw eigen werksituatie.

De ergonomische bureaustoel

Door gebruik te maken van een goede Ergonomische Bureaustoel kunt u de  bureaustoel instellen naar uw persoonlijke voorkeuren. Een goede, actieve zithouding vermindert lichamelijke klachten en bevordert de arbeidsproductiviteit. Stel de armsteunen van uw bureaustoel in op de hoogte van uw bureaublad en toetsenbord. Uw ellebogen behoren in ontspannen houding te rusten op de armsteunen. Een goede armondersteuning kan leiden tot een  afname van (schouder)klachten, o.a. omdat de doorbloeding beter is. Wanneer armondersteuning gebruikt wordt treedt ook veel minder snel vermoeidheid op (Arndt, 1983). Wanneer uw bureaustoel niet over armleggers beschikt, kunt u gebruik maken van een losse armsteun, zoals de Easy Armsteun .

Bent u er niet zeker van of uw nieuwe ergonomische bureaustoel aan uw verwachtingen voldoet? Vraag een gratis 14 dagen proefplaatsing aan, zodat u in uw eigen werkomgeving kunt "proef zitten". Voor een proefplaatsing bieden wij een kosteloze breng- en ophaalservice van de ergonomisch stoel en zorgen voor een uitgebreide zit-instructie.

Persoonlijk advies?

Easy Ergonomics in ergonomische hulpmiddelen voor de computerwerkplek op kantoor, maar ook voor thuis. In ons complete assortiment vindt u onder andere ergonomische stoelen, ergonomische (mini-) toetsenborden, toetsenborden en documenthouders. Kortom, vele verschillende ergonomische producten om uw computerwerkplek  te verbeteren, de productiviteit te verhogen en lichamelijke klachten te voorkomen, te verminderen of te verhelpen. Mocht u nog vragen hebben of wilt u graag persoonlijk advies? Neem dan telefonisch contact met ons of stuur een mail naar info@easy-ergonomics.nl.