ACTIE: gebruik de code "thuiswerken" voor 2,5% korting!! (uitgezonderd bundel/actie producten, zit-sta tafels en bureaustoelen, vraag hiervoor een offerte aan)

 

Ergonomisch Toetsenbord

Wanneer u regelmatig en langdurig achter een computer werkt kan het voorkomen dat u op den duur last krijgt van lichamelijke klachten. Dit kan worden veroorzaakt door een slechte werkhouding,  eventueel door het gebruik van verkeerd afgestelde apparatuur en/of het ontbreken van ergonomische hulpmiddelen. U kunt bepaalde klachten voorkomen door onder andere gebruik te maken van een ergonomisch toetsenbord. Een Ergonomisch Toetsenbord vormt samen met de ergonomische muis en monitorstandaard de basis voor een ergonomische werkplek.

Het ergonomisch toetsenbord is ergonomisch gevormd en vaak ook nog verstelbaar, waardoor het mogelijk is om in een natuurlijke, ergonomische houding te werken achter uw computer. Klachten aan de hand, pols, schouders, nek en bovenrug kunnen op deze wijze worden voorkomen of verholpen.

Er zijn verschillende varianten van een ergonomisch toetsenbord beschikbaar. De keuze van een goed ergonomisch toetsenbord is een persoonlijke keuze. Bekijk hieronder onze ergonomische toetsenborden of laat u adviseren door onze ergonomische adviseurs. 

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

Verschillende varianten van het ergonomische toetsenbord

Wanneer u gebruik maakt van een ergonomisch toetsenbord kunt u ontspannen en in een neutrale, comfortabele houding werken. Er zijn verschillende type ergonomische toetsenborden.

 1. Gesplitste toetsenborden
  Met een gesplitst toetsenbord kunt u uw polsen en onderarmen in een ontspannen houding houden. Gesplitste, ergonomische toetsenborden bestaan uit twee delen, die vaak los van elkaar geplaatst kunnen worden. Daarnaast kan bij de meeste gesplitste toetsenborden, zoals bij de Maxim Ergo Delta QWERTY , ook de hellingshoek aangepast worden. Hierdoor kan het toetsenbord zo ingesteld worden dat de polsen recht blijven, wat het risico op RSI/CANS klachten verlaagd, omdat de spierspanning in de hand, armen, schouders, nek en boven rug afneemt. Easy Ergonomics heeft o.a. gesplitste ergonomische toetsenborden van de merken Kinesis, Microsoft, Goldtouch en Siemens.
 2. Ergonomische Mini toetsenborden
  Een mini toetsenbord is compacter dan een traditioneel toetsenbord, waardoor het gemakkelijk mee te nemen is. Ideaal wanneer u regelmatig buiten kantoor werkt of wanneer u flexwerkt. Mini toetsenborden zorgen ervoor dat u de muis binnen de breedte van het lichaam kunt gebruiken, doordat het numerieke gedeelte is weggelaten. Dit zorgt voor minder spierspanning in de arm, schouder, nek en boven rug. Mocht u bij werkzaamheden wel regelmatig gebruik maken van het numerieke gedeelte, dan is het mogelijk om een los numeriek toetsenbord te gebruiken. Easy Ergonomics heeft onder andere mini toetsenborden van het merk Bakker Elkhuizen in het assortiment. U vindt hier ons assortiment mini toetsenborden .
 3. Numerieke toetsenborden / numpads 
  Een Numeriek Toetsenbord is een aanvulling op ieders toetsenbord zonder numerieke toetsen (mini toetsenbord). Ideaal als je regelmatig gegevens moet invoeren in de computer en bijvoorbeeld werkt met spreadsheets en financiële programma's. Dankzij het compacte ontwerp kunt u het numerieke toetsenbord gemakkelijk meenemen. Het is beter om een compact toetsenbord te gebruiken, zodat de muis dichter bij het lichaam gebruikt kan worden. Het numerieke toetsenbord kan er bij gepakt worden als er veel getallen ingevoerd worden en bij andere werkzaamheden kan dit numerieke toetsenbord weggelegd worden, zodat de muis weer dichtbij geplaatst kan worden. Het is ook mogelijk om het numerieke toetsenbord aan de linkerkant van het compacte toetsenbord te plaatsen. U vindt hier ons assortiment numpads .

 

Plaatsing van het ergonomisch toetsenbord

Om ergonomisch, verantwoord te kunnen werken dient u verder rekening te houden met de volgende punten:

 1. U zit ontspannen met de schouders naar achteren.
 2. Het toetsenbord staat recht voor de lichaam zodat de ellebogen in een hoek van 90° kunnen blijven liggen en de handen er goed bij kunnen.
 3. De armen rusten ontspannen op de armsteunen van uw ergonomische bureaustoel  of op een armsteun.
 4. Klap de pootjes onder een toetsenbord in en werk zoveel mogelijk ‘plat’ en met de vingers naar beneden. Dit voorkomt onnodige kromming van de polsen. Indien nodig kunt u een polssteun  gebruiken.
 5. Kies een toetsenbord zonder numeriek gedeelte waarbij de muis ook binnen de breedte van het lichaam gebruikt kan worden. Werken binnen de schouderlijn voorkomt schouderklachten.

 

Ergonomisch Toetsenbord kopen

Wij hebben een ruim assortiment ergonomische toetsenborden, mini toetsenborden en numerieke toetsenborden. Bent u niet zeker of onze ergonomische producten uw klachten kunnen verhelpen of wilt u ervaren hoe een ergonomisch toetsenbord aanvoelt? Alle producten binnen ons assortiment mag u binnen 21 dagen kosteloos proberen, dus ook uw ergonomisch toetsenbord. Bij Easy Ergonomics noemen we dat de proefplaatsing. Laat u adviseren door onze ergonomische adviseur. Wij zoeken graag samen met u naar de beste ergonomische oplossing.