ACTIE: gebruik de code "thuiswerken" voor 2,5% korting!! (uitgezonderd bundel/actie producten, zit-sta tafels en bureaustoelen, vraag hiervoor een offerte aan)

 

Ergonomische Muis

Wanneer u regelmatig achter een computer werkt en u graag comfortabel en klachtenvrij wilt werken, raden wij u aan om gebruik te maken van ergonomische producten. Een voorbeeld hiervan is de Ergonomische Muis.  Door gebruik te maken van een ergonomische muis, in plaats van een traditionele muis, plaatst u uw hand, pols en arm in een meer natuurlijke houding. Hierdoor zal de spanning in de spieren verlagen. Daarnaast wordt uw hand beter ondersteund, is er minder druk op de pols en neemt u een meer ontspannen werkhouding aan. Klachten en pijn aan de hand, arm, schouder en nek kunnen doordoor afnemen. 

Easy Ergonomics heeft een ruim assortiment ergonomische muizen. Voor iedere computergebruiker is er wel een geschikte muis! Om het maximale voordeel uit het gebruik van een ergonomisch muis te halen, adviseren wij daarnaast om deze te combineren met een Mini Toetsenbord ,  zodat u binnen uw schouderlijn kunt werken om uw schouder- en nekspieren minder te belasten.

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in
 1. Ergoslider Plus
  Excl. BTW € 179,00 Incl. BTW € 216,59

  De ErgoSlider Plus zorgt voor een optimale muispositie centraal voor uw lichaam, in lijn met uw beeldscherm en/of documentenhouder. Met de ErgoSlider Plus kan eenvoudig afgewisseld worden tussen rechts- en linkshandig muizen. Meer Informatie
 2. Contour Rollermouse Pro3 Zwart - ergonomische muis
  Excl. BTW € 269,00 Incl. BTW € 325,49

  De Contour RollerMouse Pro3 ligt centraal voor het lichaam binnen de schouderlijn, waardoor u ontspannen kunt werken in een neutrale positie. Met de Contour RollerMouse Pro3 kunt u uw cursor met 1 vingertop bewegen, waardoor u maar zeer weinig kracht hoeft te zetten. Op deze manier kunt u lichamelijke klachten voorkomen en/of verminderen. Dankzij zijn flexibele oplossingen en snelle technologie biedt de Pro3 veel precisie en comfort. Een Rollermouse is zeer geschikt bij gevorderde RSI klachten maar ook om klachten te voorkomen.

  Meer Informatie
 3. Contour Rollermouse Free 3 Zwart
  Excl. BTW € 279,00 Incl. BTW € 337,59

  De Contour RollerMouse Free 3 ligt centraal voor het lichaam, binnen de schouderlijn, waardoor u ontspannen kunt werken in een neutrale positie. Het risico op nek- en schouderklachten of RSI/KANS wordt zo tot een minimum beperkt. U kunt de rollermuis aansturen met de linker- of rechterhand of met beide handen tegelijkertijd. Door de centrale aanwijs- en klikfuncties wordt het  werken met beide handen beter afgewisseld, waardoor minder spierspanning ontstaat in nek en schouders. U beweegt de cursor van de muis door met de vingertop te bewegen, waardoor u met een zeer lage krachtsinspanning de Contour Rollermouse kunt bedienen. Werk sneller, ergonomisch verantwoord en nauwkeuriger met de Contour Rollermouse Free3.

  Meer Informatie
 4. Contour Rollermouse Free 3 Zwart Draadloos
  Excl. BTW € 289,00 Incl. BTW € 349,69

  De Contour RollerMouse Free3 Draadloos is ontworpen om binnen uw schouderlijn te werken. Deze manier van werken bevordert een gezonde werkhouding waarbij uw armen minimaal belast worden. U kunt uw muis met 1 vingertop bewegen, waardoor u maar zeer weinig kracht hoeft te zetten. Het risico op nek- en schouderklachten of RSI/KANS wordt zo tot een minimum beperkt. 

  Meer Informatie
 5. Contour Rollermouse Red - ergonomische muis
  Excl. BTW € 319,00 Incl. BTW € 385,99

  De Contour Rollermouse Red is de meest geavanceerde rollermuis met 7 SENSES ™' technologie. De nieuwe 7SENSES™ trackingtechnologie in de rollerbar zorgt voor een ongeëvenaarde precisie en sturing van de cursor. De RollerMouse Red is een ongeëvenaarde professionele Rollermouse met een hoge standaard voor comfort, snelheid en accuratesse en een fraai, modern design. 

  Meer Informatie
 6. Contour RollerMouse Red Plus - ergonomische muis
  Excl. BTW € 339,00 Incl. BTW € 410,19

  De Contour Rollermouse Red Plus is een zeer geavanceerde rollermuis met 7 SENSES ™' technologie. De trackingtechnologie in de rollerbar zorgt voor een ongeëvenaarde precisie en sturing van de cursorHierdoor kunt u comfortabel, snel en accuraat werken. De Rollermouse Red Plus is vergelijkbaar met de Contour Rollermouse Red , alleen beschikt de Rollermouse Red Plus over een bredere handpalm ondersteuning dan de standaard Rollermouse Red. De extra brede polssteun zorgt voor een verbeterde houding van de hand en verdeelt de druk over een groter oppervlak. Hierdoor kunt u aangenamer dan ooit werken! 

  Meer Informatie
 7. DXT Precision Mouse met Draad
  Excl. BTW € 89,00 Incl. BTW € 107,69

  De ergonomische DXT Precision Mouse zorgt voor een natuurlijk en neutrale houding van de hand. Een precisie-muis zorgt, net zoals bij de verticale muis, dat de polsen niet teveel buigen. Een precisiemuis houdt u vast met de vingertoppen. Hierdoor zijn de vingers meer gebogen. De pols is daarentegen minder naar achter gebogen.

  Meer Informatie
 8. dxt-precision-wireless-ergonomic-mouse
  Excl. BTW € 109,00 Incl. BTW € 131,89

  De ergonomische DXT Precision Mouse zorgt voor een natuurlijk en neutrale houding van de hand. Een precisie-muis zorgt, net zoals bij de verticale muis, dat de polsen niet teveel buigen. Een precisiemuis houdt u vast met de vingertoppen. Hierdoor zijn de vingers meer gebogen. De pols is daarentegen minder naar achter gebogen.

  Meer Informatie

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

Waarom is een ergonomische muis beter dan een traditionele computermuis?

Uit onderzoek is gebleken dat computergebruikers ruim 60% van de tijd met de muis werken, 25% van de tijd met een toetsenbord en 15% van de tijd wordt er gekeken naar een beeldscherm. Wanneer u regelmatig achter een computer werkt, adviseren wij om gebruik te maken van ergonomische hulpmiddelen, zoals een ergonomische muis, ergonomisch Mini Toetsenbord  en een Monitorstandaard . Deze laatste twee productgroepen vindt u elders op deze website.


Hieronder leggen wij u uit wat de belangrijkste voordelen zijn van een ergonomische muis ten opzichte van de traditionele muis:

 • Allereerst is het bij het gebruik van een traditionele muis nodig om de onderarm te draaien, zodat de handpalm naar beneden gericht is. Om deze beweging te maken is spierkracht nodig. Een muis die ergonomisch is kan deze draaiing van de onderarm verminderen.
 • Een ergonomische computermuis hoeft u niet of nauwelijks te knijpen om vast te houden en te besturen. Dit is bij het gebruik van een traditionele muis vaak wel aan de orde, omdat deze met de pink en de duim wordt vastgehouden (knijpen). Dit knijpen zorgt voor spierspanning en kan zorgen voor verkramping in hand, pols en onderarm. 
 • Veel mensen maken zijwaartse bewegingen vanuit de pols om de muis te bewegen (knikken van de pols) in plaats van de beweging te maken vanuit de elleboog en/of schouder. Bewegingen vanuit de pols kunnen zorgen voor klachten aan de pols en onderarm. Het gebruik van een ergonomische muis kan deze klachten voorkomen.
 • Het is belangrijk dat de juiste maat gekozen wordt, zodat de muis goed in de hand past. Een standaard muis is echter niet afgestemd op de grootte van de hand. Hierdoor ligt de muis niet lekker in de hand en biedt vaak niet genoeg ondersteuning aan de handpalm en de vingers. Het gevolg is dat de hand niet ontspannen op de muis kan rusten. Hoe u uw handmaat opmeet, vindt u op de productpagina. 


Wat is de beste ergonomische muis? 

Een ergonomische muis kiezen is niet eenvoudig. Iedere fabrikant van een ergonomische muis beweert de beste te zijn. Het kiezen van de ideale muis is echter zeer persoonlijk en kost tijd. Wij kunnen u helpen bij het kiezen van de beste ergonomische muis. Wat is voor u de beste ergonomische muis? Denk alvast na over de volgende vragen of neem contact op met één van onze adviseurs.

 1. Wat zijn uw klachten? Of welke klachten wilt u voorkomen?
 2. Bent u op zoek naar een ergonomische muis met draad, een ergonomische muis draadloos, linkshandige ergonomische muis, rechtshandige ergonomische muis, trackball muis? Naar welke variant gaat uw voorkeur uit?
 3. Welke maat heeft uw hand? Bij het kiezen van een ergonomische muis is het erg belangrijk dat de muis past bij uw handgrootte. In de productpagina vindt u een afbeelding die laat zien hoe u uw hand opmeet.


Wilt u een ergonomische muis kopen? 

Wilt u een ergonomische muis kopen, maar bent u niet zeker of een ergonomische computermuis uw klachten gaat verhelpen? Of wilt u eerst persoonlijk ervaren hoe een ergo muis aanvoelt? Vraag dan een proefplaatsing aan! Meer informatie over het aanvragen van een proefplaatsing van ergonomische muizen vindt u op de productpagina's. Heeft u nog andere vragen of behoefte aan persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op via +31 413-230000 of via info@easy-ergonomics.nl