ACTIE: gebruik de code "thuiswerken" voor 2,5% korting!! (uitgezonderd bundel/actie producten, zit-sta tafels en bureaustoelen, vraag hiervoor een offerte aan)

 

Ergonomische Muis Linkshandig

Wanneer u langdurig en intensief gebruik maakt van een muis kunt u last krijgen van klachten aan de hand, pols, arm, schouder en nek. Het gebruik van een Ergonomische Linkshandige Muis, waarbij de hand in een neutrale ontspannen positie wordt gehouden, kunt u deze lichamelijke klachten verminderen of zelfs volledig genezen. Een ergonomische muis kan dus helpen bij RSI klachten .

Bent u op zoek naar een ergonomische linkshandige muis? Hieronder vindt u ergonomische muizen die speciaal zijn ontwikkeld voor linkshandigen, zoals de Evoluent V4 Linkshandig  en Easy Feel Mouse Links . Ook vindt u hier muizen die zowel door linkshandigen als rechtshandigen gebruikt kunnen worden, zoals de Rollermouse Free3 en Oyster Mouse .

Het kiezen van de perfecte ergonomische muis is een persoonlijke keuze. Heeft u vragen? Het team van experts bij Easy Ergonomics helpt u graag verder bij het maken van de juiste beslissing.

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

Waarom kiezen voor een ergonomische linkshandige muis?

Wanneer u regelmatig achter een computer werkt, adviseren wij om gebruik te maken van ergonomische hulpmiddelen, zoals een ergonomische muis, Mini Toetsenbord en een Monitorstandaard . Deze laatste twee productgroepen vindt u elders op deze website.

 

Niet iedere ergonomische muis is geschikt voor linkshandig gebruik. Daarom heeft Easy Ergonomics muizen in het assortiment die speciaal zijn ontwikkeld voor de linkshandige computergebruiker. Daarnaast bieden wij ergonomische muizen die zowel links als rechtshandig gebruikt kunnen worden.

 

Wat zijn de voordelen van een linkshandige ergonomische muis?

Hieronder leggen wij u uit wat de belangrijkste voordelen zijn van een ergonomische linkshandige muis ten opzichte van de traditionele linkshandige muis:

  • Allereerst is het bij het gebruik van een traditionele muis nodig om de onderarm te draaien, zodat de handpalm naar beneden gericht is. Om deze beweging te maken is spierkracht nodig. Een muis die ergonomisch is kan deze draaiing van de onderarm verminderen.
  • Een ergonomische computermuis hoeft u niet of nauwelijks te knijpen om vast te houden en te besturen. Dit is bij het gebruik van een traditionele muis vaak wel aan de orde, omdat deze met de pink en de duim wordt vastgehouden (knijpen). Dit knijpen zorgt voor spierspanning en kan zorgen voor verkramping in hand, pols en onderarm. 
  • Veel mensen maken zijwaartse bewegingen vanuit de pols om de muis te bewegen (knikken van de pols) in plaats van de beweging te maken vanuit de elleboog en/of schouder. Bewegingen vanuit de pols kunnen zorgen voor klachten aan de pols en onderarm. Het gebruik van een ergonomische muis kan deze klachten voorkomen.
  • Het is belangrijk dat de juiste maat gekozen wordt, zodat de muis goed in de hand past. Een standaard muis is echter niet afgestemd op de grootte van de hand. Hierdoor ligt de muis niet lekker in de hand en biedt vaak niet genoeg ondersteuning aan de handpalm en de vingers. Het gevolg is dat de hand niet ontspannen op de muis kan rusten. Hoe u uw handmaat opmeet, vindt u op de productpagina. 

 

Linkshandige muis kopen

Bent u niet zeker of deze muizen uw klachten gaan verhelpen of wilt u ervaren hoe een muis voor linkshandigen aanvoelt? Vraag dan een Kosteloze Proefplaatsing aan! Meer informatie over het aanvragen van een proefplaatsing vindt u op de productpagina's. Voor een optimale ergonomische werkomgeving: bekijk ook onze minitoetsenborden, laptopstandaard en een documenthouder .