Trackball Muis

Langdurig werken met een traditionele muis kan leiden tot RSI klachten, zoals nek-, arm- en/of schouderklachten. Een Trackball Muis kan uitkomst bieden, omdat u uw arm en pols bij het muizen niet of nauwelijks hoeft te bewegen. Een Trackball Muis ligt stil op het bureau en u bestuurt de muis door de trackball te bewegen met uw vingers en/of duim. Dit maakt de muis uitermate ergonomisch, omdat de muis niet meer aangestuurd wordt vanuit de schouder- en nekspieren, waardoor overbelasting kan worden voorkomen. De hand en pols liggen bij de meeste trackball muizen in een comfortabele, soms licht hellende positie, waardoor de spierspanning minder wordt. De ronde vormgeving van een trackball muis sluit bovendien uitstekend aan op de hand. Daarnaast hoeft u de muis niet vast te houden of te knijpen, maar ligt uw hand ontspannen op de muis. Werken met een trackball muis werkt al met al erg comfortabel.

Trackball muizen kunnen over het algemeen zowel links- als rechtshandig gebruikt worden.

Voordelen van een trackball muis

Bij het gebruik van een traditionele muis is het nodig om de onderarm te draaien, zodat de handpalm naar beneden gericht is. Om deze beweging te maken is spierkracht nodig. Het gebruik van een traditionele muis is een veelvoorkomende oorzaak van RSI , zoals arm- en schouderklachten. Een trackball muis biedt uitkomst, omdat u uw arm en pols daarbij niet of nauwelijks hoeft te bewegen. Het bewegen van de trackbal wordt vertaald naar cursorbewegingen. Dit maakt de muis uitermate ergonomisch omdat de muis niet meer aangestuurd wordt vanuit de schouder- en nekspieren, waardoor overbelasting voorkomen wordt.

 

Daarnaast neemt een trackball muis minder ruimte in op het bureau, omdat deze niet over het bureau bewogen hoeven te worden.

 

Trackball muis kopen?

Wilt u een trackball muis kopen? In ons assortiment vindt u trackball muizen van bekende merken zoals Logitech of Kensington welke garant staan voor een goede kwaliteit.

 

De Logitech M570 Wireless Trackball  is een draadloze variant voor rechtshandig gebruik. Dit model is maar liefst voorzien van 5 knoppen, waaronder een scrollwiel. Bovendien heeft dit model een licht hellende positie, waardoor uw hand en pols meer in een natuurlijke positie staan. De Logitech Trackman Marble Muis  en Kensington Orbit Optical Trackball  hebben beide een symmetrisch ontwerp, waardoor ze geschikt zijn voor zowel rechts- als linkshandig gebruik.