ACTIE: gebruik de code "thuiswerken" voor 2,5% korting!! (uitgezonderd bundel/actie producten, zit-sta tafels en bureaustoelen, vraag hiervoor een offerte aan)

 

Orbit Optical Trackball Muis

Artikelnummer
EM023.03
Stuur uw cursor aan met één simpele beweging van uw vinger! De zeer accurate Orbit® Optical is net zo makkelijk in het gebruik als een muis, maar hij blijft op één plek, waardoor er aanzienlijk meer ruimte overblijft op uw bureau.
Lees meer...
Verwachte levertijd: 1 tot 2 weken
Excl. BTW € 45,00 Incl. BTW € 54,45
-
+

Product Page

 • Proefplaatsing aanvragen?

  Bent u niet zeker of dit product uw klachten gaat verhelpen of wilt u ervaren hoe dit product werkt? Vraag dan nu een proefplaatsing aan! Bestel eenvoudig via onze website middels de button PROEFPLAATSING. Lees meer info op deze pagina: Kosteloze Proefplaatsing

Product voordelen

 • Links- en rechtshandig
 • Ruimte besparend
 • Geschikt voor pols en arm klachten
OMSCHRIJVING

Details

Het comfort van een muis....de voordelen van een optische trackball!

Stuur uw cursor aan met één simpele beweging van uw vinger! De zeer accurate Orbit® Optical is net zo makkelijk in het gebruik als een muis, maar hij blijft op één plek, waardoor er aanzienlijk meer ruimte overblijft op uw bureau. Daarnaast vermindert dit het aantal armbewegingen die u met een gewone muis wel maakt. Het precisie optische tracking mechanisme is resistent tegen stof, wat de noodzaak van regelmatig schoonmaken verminderd.

Kenmerken:

 • DiamondEye optische technologie voor precisie tracking en ultieme cursor controle;
 • Zowel linkshandig als rechtshandig te gebruiken;
 • Het comfort van een muis en de simpele controle van een trackball;
 • Heeft minder armbeweging en minder ruimte op uw bureau nodig dan een standaard muis;
 • USB en PS/2 connectiviteit voor meer compatibiliteit.

Is deze muis geschikt voor mijn hand?

Deze ergonomische muis is geschikt voor handen met de volgende afmetingen:

Handbreedte: 6 t/m 10 cm
Handlengte: 16 t/m 21 cm

Hoe meet ik mijn hand?

Bij het kiezen van een ergonomische muis is het erg belangrijk dat de muis past bij uw handgrootte. De onderstaande afbeelding laat zien hoe u uw hand opmeet.

Hoe meet ik mijn hand?

SPECIFICATIES

Specificaties

Rechts- / Linkshandig Rechts- en linkshandig
Aansluiting USB Kabel
Aantal knoppen 2
Besturingsysteem Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10, OS X (Mac)
Scrollwiel Nee
Stroomvoorziening USB Kabel
Kleur Zwart - zilver
ADVIESPAGINA

Het werken met een standaard muis is één van de belangrijkste veroorzakers van RSI. Het gebruik van een Ergonomische Muis  kan RSI klachten  eenvoudig voorkomen of verminderen.

In hoofdlijnen zijn er 4 belangrijke punten waarom een normale muis lichamelijke klachten kan veroorzaken:

Draaien van de onderarm
Bij het gebruik van een standaard muis is het nodig om de onderarm te draaien zodat de handpalm naar beneden gericht is. Om deze beweging te maken is spierkracht nodig. Een ergonomische muis kan deze draaiing van de onderarm verminderen.


Knijpen van de muis met duim en pink

Bij het gebruik van een standaard muis is het vaak nodig om de muis met de pink en de duim vast te houden (te knijpen). Dit knijpen zorgt voor spierspanning en kan zorgen voor verkramping in hand, pols en onderarm. Bij een ergonomische muis hoeft de muis niet / minder vast gehouden te worden.

De muis is te groot / te klein
Een standaard muis is niet afgestemd op de grootte van de hand. Hierdoor ligt de muis niet lekker in de hand en biedt vaak niet genoeg ondersteuning aan de handpalm en de vingers. Het gevolg is dat de hand niet ontspannen op de muis kan rusten. Bij het kiezen van een ergonomische muis moet u dus goed opletten dat de muis past bij uw handgrootte.

Bewegingen vanuit de pols
Veel mensen maken zijwaartse bewegingen vanuit de pols (knikken van de pols) i.p.v. de beweging te maken vanuit de elleboog en/of schouder.

De bovenstaande 4 punten zijn belangrijke veroorzakers van RSI klachten. Weliswaar zijn dit geen intensieve inspanningen, echter doordat u deze houding meerdere uren per dag aan moet nemen om uw muis te kunnen gebruiken, kunnen uw hand, pols, onderarm en bovenarm signalen afgeven in de vorm van stijve spieren, pijnscheuten en zeurende pijnen. Het negeren van deze signalen kan leiden tot blijvende RSI klachten.     

De minst belastende manier om klachtenvrij te kunnen werken is om een  te gebruiken. Veel van deze muizen hebben een verticale houding en worden daarom ook wel “verticale muis” genoemd.

PRODUCTVIDEO'S
DOWNLOADS