Ergonomische Muis

Een ergonomische muis, ook wel bekend als de verticale muis of ergo muis, kan lichamelijke klachten die kunnen worden veroorzaakt door een traditionele computermuis, eenvoudig voorkomen of verminderen. Bekijk hieronder onze ergonomische muizen.

Om het maximale voordeel uit het gebruik van een ergonomisch muis te halen, adviseren wij om deze te combineren met een minitoetsenbord  zodat u binnen uw schouderlijn kunt werken om uw schouder- en nekspieren minder te belasten.

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Waarom is een ergonomische muis beter dan een traditionele computermuis?

Het gebruik van een ergonomische muis kent een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van de traditionele muis. Allereerst is het bij het gebruik van een traditionele muis nodig om de onderarm te draaien, zodat de handpalm naar beneden gericht is. Om deze beweging te maken is spierkracht nodig. Een muis die ergonomisch is kan deze draaiing van de onderarm verminderen.

 

Een ergonomische computermuis hoeft u niet of nauwelijks te knijpen om vast te houden en te besturen. Dit is bij het gebruik van een tradionele muis vaak wel aan de orde, omdat deze met de pink en de duim wordt vastgehouden (knijpen). Dit knijpen zorgt voor spierspanning en kan zorgen voor verkramping in hand, pols en onderarm. 

 

Veel mensen maken zijwaartse bewegingen vanuit de pols om de muis te bewegen (knikken van de pols) in plaats van de beweging te maken vanuit de elleboog en/of schouder. Bewegingen vanuit de pols kunnen zorgen voor klachten aan de pols en onderarm. Het gebruik van een ergonomie muis kan deze klachten voorkomen.

 

Het is belangrijk dat de juiste maat gekozen wordt, zodat de muis goed in de hand past. Een standaard muis is echter niet afgestemd op de grootte van de hand. Hierdoor ligt de muis niet lekker in de hand en biedt vaak niet genoeg ondersteuning aan de handpalm en de vingers. Het gevolg is dat de hand niet ontspannen op de muis kan rusten. Hoe u uw handmaat opmeet, vindt u op de productpagina. 

 

Ergonomische muis draadloos of andere variant?

Er zijn diverse varianten ergonomische muizen. Welke soort muis past het best bij uw situatie en wensen? Hieronder hebben we aantal varianten op een rij gezet.

1. Ergonomische computermuis met draad
2. Draadloze ergonomische muis / ergonomische muis draadloos
3. Linkshandige ergonomische muis
4. Penmuis
5. Rollermouse

 

Wat is de beste ergonomische muis? 

Een ergonomische muis kiezen is niet eenvoudig. Iedere muis beweert de beste te zijn. Het kiezen van de ideale muis is echter zeer persoonlijk en kost tijd. Wij kunnen u helpen bij het kiezen van de beste ergonomische muis. Wat is voor u de beste ergonomische muis? Denk alvast na over de volgende vragen of neem contact op met één van onze adviseurs.

  1. Wat zijn uw klachten? Of welke klachten wilt u voorkomen?
  2. Welke variant van de ergo muis wilt u hebben? Draad, draadloos, linkshandig, rechtshandig, trackball?
  3. Welke maat heeft uw hand? Bij het kiezen van een ergonomische muis is het erg belangrijk dat de muis past bij uw handgrootte. In de productpagina vindt u een afbeelding die laat zien hoe u uw hand opmeet.

 

Wilt u een ergonomische muis kopen? 

Wilt u een ergonomische muis kopen, maar bent u niet zeker of een ergonomische computermuis uw klachten gaat verhelpen? Of wilt u eerst persoonlijk ervaren hoe een ergo muis aanvoelt? Vraag dan een proefplaatsing aan! Meer informatie over het aanvragen van een proefplaatsing van ergonomische muizen vindt u op de productpagina's. Heeft u nog andere vragen of behoefte aan persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op via 0413-230000 of via info@easy-ergonomics.nl

 

Voor een optimale ergonomische werkomgeving, bekijk dan ook onze minitoetsenbordenlaptopstandaard  en een documenthouder .