Ergonomische Toetsenbord

Een ergonomisch toetsenbord is ergonomisch gevormd en vaak ook nog verstelbaar, waardoor het mogelijk is om in een natuurlijke, ergonomische houding te werken achter uw computer. Klachten aan vingers, polsen, onderarm en schouder kunnen voorkomen of verholpen worden. 

Er zijn verschillende varianten van een ergonomisch toetsenbord te koop. De keuze van een goed toetsenbord is heel persoonlijk. Bekijk hieronder onze ergonomische toetsenborden. 

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

Ergonomisch Toetsenbord kopen

Bent u niet zeker of een ergonomisch toetsenbord uw klachten kan verhelpen of wilt u ervaren hoe een ergonomisch toetsenbord aanvoelt? Vraag dan een proefplaatsing aan! Meer informatie over het aanvragen van een proefplaatsing vindt u op de productpagina's.

 

Deze ergonomische toetsenborden zijn uit te breiden met een numeriek toetsenbord  (numpad). Uitermate geschikt voor mensen die veel data-invoer werkzaamheden verrichten.

 

Bent u op zoek naar een mini toetsenbord, welke handig mee te nemen is en ruimtebesparend is kijkt u dan naar onze minitoetsenborden .

 

Plaatsing van het ergonomisch toetsenbord

  1. Het toetsenbord staat recht voor de lichaam zodat de ellebogen in een hoek van 90° kunnen blijven liggen en de handen er goed bij kunnen. De armen rusten op de armsteunen van uw ergonomische bureaustoel  of op een armsteun .
  2. Klap de pootjes onder een toetsenbord in en werk zoveel mogelijk ‘plat’ en met de vingers naar beneden. Dit voorkomt onnodige kromming van de polsen. Indien nodig kunt u een polssteun  gebruiken.
  3. Kies een toetsenbord zonder numeriek gedeelte waarbij de muis ook binnen de breedte van het lichaam gebruikt kan worden. Werken binnen de schouderlijn voorkomt schouderklachten.