ACTIE: gebruik de code "thuiswerken" voor 2,5% korting!! (uitgezonderd bundel/actie producten, zit-sta tafels en bureaustoelen, vraag hiervoor een offerte aan)

 

Logitech Trackman Marble Muis

Artikelnummer
EM023.02
Logitech Trackman Marble Muis past in de linker- of rechterhand als een muis en werkt als een trackball, waardoor ruimte bespaard en het aantal hand- en polsbewegingen verminderd wordt.
Lees meer...
Verwachte levertijd: 3 tot 4 weken
Excl. BTW € 64,00 Incl. BTW € 77,44
-
+

Product Page

  • Proefplaatsing aanvragen?

    Bent u niet zeker of dit product uw klachten gaat verhelpen of wilt u ervaren hoe dit product werkt? Vraag dan nu een proefplaatsing aan! Bestel eenvoudig via onze website middels de button PROEFPLAATSING. Lees meer info op deze pagina: Kosteloze Proefplaatsing

Product voordelen

  • Links- en rechtshandig
  • Besturing met 1 vinger
  • Geschikt voor pols en arm klachten
OMSCHRIJVING

Details

Logitech Trackman Marble Muis past in de linker- of rechterhand als een muis en werkt als een trackball, waardoor ruimte bespaard en het aantal hand- en polsbewegingen verminderd wordt.

Gepatenteerde optische Marble-technologie biedt buitengewone precisie en beweging zonder regelmatige reiniging. Dankzij twee extra knoppen kun je gemakkelijk een pagina naar boven of beneden scrollen, zonder de schuifbalken te gebruiken.

Kenmerken:

  • Symmetrisch trackballontwerp biedt langdurig comfort voor linker- en rechterhand;
  • Met de handige knopbediening kunt u gemakkelijk vooruit en achteruit wanneer u op het web surft;
  • Knoppen met vingertopbediening bieden snelle, nauwkeurige cursorbesturing;
  • De gepatenteerde optische Marble®-technoe garandeert vloeiende tracking.

Is deze muis geschikt voor mijn hand?

Deze ergonomische muis is geschikt voor handen met de volgende afmetingen:

Handbreedte: 6 t/m 10 cm
Handlengte: 16 t/m 21 cm

Hoe meet ik mijn hand?

Bij het kiezen van een ergonomische muis is het erg belangrijk dat de muis past bij uw handgrootte. De onderstaande afbeelding laat zien hoe u uw hand opmeet.

Hoe meet ik mijn hand?

SPECIFICATIES

Specificaties

Rechts- / Linkshandig Rechts- en linkshandig
Aansluiting USB Kabel
Aantal knoppen 4
Hoogte 22,8 cm
Breedte 20,4 cm
Diepte 6,9 cm
Besturingsysteem Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10, OS X (Mac)
Drivers nodig Nee
DPI / Nauwkeurigheid 1000 dpi
Scrollwiel Ja
Gewicht 450 g
Stroomvoorziening USB Kabel
Kleur Grijs
ADVIESPAGINA

Het werken met een standaard muis is één van de belangrijkste veroorzakers van RSI. Het gebruik van een Ergonomische Muis  kan RSI klachten  eenvoudig voorkomen of verminderen.

In hoofdlijnen zijn er 4 belangrijke punten waarom een normale muis lichamelijke klachten kan veroorzaken:

Draaien van de onderarm
Bij het gebruik van een standaard muis is het nodig om de onderarm te draaien zodat de handpalm naar beneden gericht is. Om deze beweging te maken is spierkracht nodig. Een ergonomische muis kan deze draaiing van de onderarm verminderen.


Knijpen van de muis met duim en pink

Bij het gebruik van een standaard muis is het vaak nodig om de muis met de pink en de duim vast te houden (te knijpen). Dit knijpen zorgt voor spierspanning en kan zorgen voor verkramping in hand, pols en onderarm. Bij een ergonomische muis hoeft de muis niet / minder vast gehouden te worden.

De muis is te groot / te klein
Een standaard muis is niet afgestemd op de grootte van de hand. Hierdoor ligt de muis niet lekker in de hand en biedt vaak niet genoeg ondersteuning aan de handpalm en de vingers. Het gevolg is dat de hand niet ontspannen op de muis kan rusten. Bij het kiezen van een ergonomische muis moet u dus goed opletten dat de muis past bij uw handgrootte.

Bewegingen vanuit de pols
Veel mensen maken zijwaartse bewegingen vanuit de pols (knikken van de pols) i.p.v. de beweging te maken vanuit de elleboog en/of schouder.

De bovenstaande 4 punten zijn belangrijke veroorzakers van RSI klachten. Weliswaar zijn dit geen intensieve inspanningen, echter doordat u deze houding meerdere uren per dag aan moet nemen om uw muis te kunnen gebruiken, kunnen uw hand, pols, onderarm en bovenarm signalen afgeven in de vorm van stijve spieren, pijnscheuten en zeurende pijnen. Het negeren van deze signalen kan leiden tot blijvende RSI klachten.     

De minst belastende manier om klachtenvrij te kunnen werken is om een  te gebruiken. Veel van deze muizen hebben een verticale houding en worden daarom ook wel “verticale muis” genoemd.

PRODUCTVIDEO'S
DOWNLOADS