ACTIE: gebruik de code "thuiswerken" voor 2,5% korting!! (uitgezonderd bundel/actie producten en zit-sta tafels, vraag hiervoor een offerte aan)

 

Monitor beugel 2 schermen

Veel werkplekken zijn tegenwoordig uitgerust met twee schermen, vandaar dat er tegenwoordig vaak wordt gekozen voor een monitor beugel voor 2 schermen. Dankzij het gebruik van een dubbele monitor steun creëert u niet alleen meer ruimte en rust op het bureau, maar zorgt u er ook voor dat u een juiste ergonomische werkhouding aanneemt. Door een verminderd ziekteverzuim, doordat u een veel betere werkhouding aanneemt en ergonomischer kunt werken, bespaart u hiermee uiteindelijk zelfs kosten! 

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

Voorkom lichamelijke klachten met behulp van een dubbele monitorarm

Door gebruik te maken van een dubbele monitorarm kunt u veel lichamelijke klachten voorkomen. Juist ingestelde schermen zorgen voor een betere werkhouding en minder belasting van de rug, schouders, nek en ogen. Door dual screen te werken kunt u daarnaast meerdere applicaties verdelen over twee monitoren. Op deze wijze kan er sneller en effectiever gewerkt worden. Hieronder hebben we de grootste voordelen van een monitor beugel voor 2 schermen voor u opgesomd. 

 1. Voorkomt en vermindert nek- en schouderklachten
  Monitoren die te laag staan, zorgen ervoor dat u onnodig uw nek buigt en de spierspanning in de nek en schouder toeneemt. Het op de juiste hoogte brengen van uw monitoren voorkomt dat u in een te hoge of te lage kijkhoek naar uw monitoren kijkt. Optimaal ingestelde monitoren werken stukken comfortabeler en verhoogt de productiviteit met 10% in vergelijking met verkeerd ingestelde monitoren (Sommerich et al,1998).
 2. Voorkomt en vermindert oogklachten
  De bovenzijde van uw monitoren dienen op ooghoogte te staan of enkele centimeters lager. Dit zorgt ervoor dat de nek in een neutrale stand blijft en dat de ogen net iets naar beneden kunnen draaien. Hierdoor zullen uw ogen minder snel moe worden. Stel uw monitoren daarnaast in op de juiste kijkafstand. Deze kan per persoon variëren van 50 tot 90 centimeter afhankelijk van de grootte van uw monitoren. Het instellen van uw monitoren benodigd enige oefening. Wij adviseren om diverse afstanden uit te proberen om te kijken welke voor u het beste is. De beste kijkafstand is de afstand waarbij u woorden kunt lezen zonder naar voren te hangen en zonder uw ogen overmatig in te spannen.
 3. Creëert meer ruimte op uw bureaublad
  Omdat uw monitoren aan een monitorarm voor 2 schermen hangt en niet los op uw bureau staan, creëert u hierdoor meer ruimte op uw bureau en wordt het werken een stuk comfortabeler. Door gebruik te maken van een monitor beugel oogt uw computerwerkplek opgeruimder en beter georganiseerd. 

Ergonomische werkhouding

Easy Ergonomics adviseert om uw werkplek ergonomisch in te richten en gebruik te maken van ergonomische hulpmiddelen, zoals een Ergonomische Muis , Mini Toetsenbord , Numeriek Toetsenbord en een Documenthouder . Echter veel RSI klachten  voorkomt u niet door alleen uw werkplek ergonomisch in te richten. U dient vooral ook te letten op uw werk- en zithouding. Veel klachten ontstaan namelijk door een verkeerde houding. In het algemeen is het als werknemer belangrijk om op de volgende punten te letten: 

 • Blijf niet te lang in dezelfde houding zitten of staan, maar wissel af tussen staand werken, zittend werken en beweging.
 • Wissel zware werktaken af met lichte werktaken
 • Voorkom onnodig bukken
 • Zorg voor een ontspannen werkhouding. De nek en wervelkolom dienen zich zoveel mogelijk in een rechte lijn onder elkaar te bevinden, zodat het gewicht van het hoofd goed wordt opgevangen.
 • Doe regelmatig spier- en schouderoefeningen.
 • Las voldoende rustmomenten in.

Wilt u graag persoonlijk advies: neem dan contact op met de deskundige adviseurs van Easy Ergonomics.