ACTIE: gebruik de code "thuiswerken" voor 2,5% korting!! (uitgezonderd bundel/actie producten, zit-sta tafels en bureaustoelen, vraag hiervoor een offerte aan)

 

Voetenbank

Het gebruik van een ergonomische voetenbank kan schouder- en rugklachten voorkomen. Het gebruik ervan zorgt voor een comfortabele, ergonomisch verantwoorde zithouding. Een voetenbank biedt uitkomst, wanneer uw bureau en/of bureaustoel niet in hoogte te verstellen is. De meeste voetenbanken zijn naar ieders persoonlijke wensen aan te passen, doordat ze eenvoudig in hoogte verstelbaar of kantelbaar zijn. Een voetenbank draagt bij aan een betere en effectievere werkhouding.

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

Voetenbank bureau

Bij de juiste stoelhoogte moet u uw voeten plat op de grond kunnen zetten. Wanneer u niet met uw voeten bij de grond kunt, raden wij aan gebruik te maken van een voetensteun of Voetensteun .  Een ergonomisch voetenbank onder uw bureau zorgt voor een ergonomisch verantwoorde zithouding. Met een voeten bank zit u met ontspannen schouders dieper in uw stoel. Op deze manier voorkomt u onderrugklachten en afhangende en afknellende benen. Daarnaast kunt u eenvoudig uw werkhouding afwisselen.

Wat is beter: zittend of staand werken?

Zitten zou het nieuwe roken zijn. Dagelijks verschijnen er artikelen over ons zitgedrag, waarin wordt beweerd dat te lang zitten slecht is voor de gezondheid.  Zitten zou onder andere het risico op diabetes, depressies en kanker verhogen. Is staand werken dan de oplossing? Nee, ook van te lang in dezelfde houding staan kunt u namelijk een heleboel lichamelijke klachten krijgen zoals rugklachten, hogere bloeddruk en  spataders.

Wat is dan de ideale oplossing? Afwisseling tijdens de werkdag heeft het meest gunstige effect op onze gezondheid. Wissel gedurende de werkdag af tussen zittend werken, staand werken en beweeg voldoende. Let er goed op dat u bij zittend werken een goede, actieve zithouding aanneemt op een Ergonomische Bureaustoel . Een goede, actieve zithouding vermindert lichamelijke klachten en bevordert tevens de arbeidsproductiviteit. Wanneer uw bureau en/of bureaustoel niet verstelbaar is, kunt u gebruik maken van een voetenbank. Door uw voeten op een ergonomische voetenbank te plaatsen voorkomt u dat de benen hangen. Daarnaast voorkomt/vermindert u klachten aan rug en schouders door een verbeterde zithouding.

U kunt zittend en staand werken eenvoudig afwisselen door gebruik te maken van een  Zit Sta Bureau . Onderzoek heeft aangetoond dat regelmatig wisselen tussen zittend en staand werken de kans op lichamelijk klachten en RSI kan verminderen. Tevens blijft u hierdoor ook tijdens kantooruren meer in beweging. Bewegen doet u verder onder meer door geregeld een andere houding aan te nemen, de benen en de voeten te verplaatsen en te wandelen.

Voetenbank voor op kantoor of thuis?

Bent u op zoek naar een voetenbank voor kantoor of een voetenbank voor thuis? Vraag dan een vrijblijvende proefplaatsing aan en test onze voetenbank voor 14 dagen. Neem voor meer informatie contact op met onze adviseurs of vraag direct een proefplaatsing aan via de website. Bekijk ook de volgende ergonomische producten: Polssteun , Armsteun en Muismat .