ACTIE: gebruik de code "thuiswerken" voor 2,5% korting!! (uitgezonderd bundel/actie producten en zit-sta tafels, vraag hiervoor een offerte aan)

 

Voetenbankje

Het gebruik van een ergonomisch voetenbankje kan schouder- en rugklachten voorkomen. Het gebruik ervan zorgt voor een comfortabele, ergonomisch verantwoorde zithouding. Een voetenbankje kan uitkomst bieden, wanneer uw bureau en/of bureaustoel niet in hoogte te verstellen is. De meeste voetenbanken zijn naar ieders persoonlijke wensen aan te passen, doordat ze eenvoudig in hoogte verstelbaar of kantelbaar zijn. Een voetsteun draagt bij aan een betere en effectievere werkhouding.

Voetenbankje bureau

Bij de juiste stoelhoogte moet u uw voeten plat op de grond kunnen zetten. Wanneer u niet met uw voeten bij de grond kunt, raden wij aan gebruik te maken van een voetensteun of voetenbankje  Een ergonomisch voetensteun onder uw bureau zorgt voor een ergonomisch verantwoorde zithouding. Met een voeten steun zit u met ontspannen schouders dieper in uw stoel. Op deze manier voorkomt u onderrugklachten en afhangende en afknellende benen. Daarnaast kunt u eenvoudig uw werkhouding afwisselen.

Wat is beter: zittend of staand werken?

Zitten zou het nieuwe roken zijn. Dagelijks verschijnen er artikelen over ons zitgedrag, waarin wordt beweerd dat te lang zitten slecht is voor de gezondheid.  Zitten zou onder andere het risico op diabetes, depressies en kanker verhogen. Is staand werken dan de oplossing? Nee, ook van te lang in dezelfde houding staan kunt u namelijk een heleboel lichamelijke klachten krijgen zoals rugklachten, hogere bloeddruk en  spataders.

Wat is dan de ideale oplossing? Afwisseling tijdens de werkdag heeft het meest gunstige effect op onze gezondheid. Wissel gedurende de werkdag af tussen zittend werken, staand werken en beweeg voldoende. Let er goed op dat u bij zittend werken een goede, actieve zithouding aanneemt op een Ergonomische Bureaustoel . Een goede, actieve zithouding vermindert lichamelijke klachten en bevordert tevens de arbeidsproductiviteit. Wanneer uw bureau en/of bureaustoel niet verstelbaar is, kunt u gebruik maken van een voetensteun. 

U kunt zittend en staand werken eenvoudig afwisselen door gebruik te maken van een  Zit Sta Bureau . Onderzoek heeft aangetoond dat regelmatig wisselen tussen zittend en staand werken de kans op lichamelijk klachten en RSI kan verminderen. Tevens blijft u hierdoor ook tijdens kantooruren meer in beweging. Bewegen doet u verder onder meer door geregeld een andere houding aan te nemen, de benen en de voeten te verplaatsen en te wandelen.

Voetenbankje voor op kantoor of thuis?

Bent u op zoek naar een voetensteun voor kantoor of een voetenbank voor thuis? Vraag dan een vrijblijvende proefplaatsing aan en test onze voet steunen voor 14 dagen. Neem voor meer informatie contact op met onze adviseurs of vraag direct een proefplaatsing aan via de website. Bekijk ook de volgende ergonomische producten: Polssteun , Armsteun en Muismat .